Pro Parlamentní listy: Bohumil Kartous MÁ doktorský titul. Lze to snadno ověřit

15. 8. 2023 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta
Spolčení intelektuálně ostýchavých, vegetující pod označením ParlamentníListy.cz, mi věnuje setrvalou péči, píše Bohumil Kartous.

Důvodem je snaha mstít se za kampaň NELEŽ, jejímž jsem spoluzakladatelem a jejíž úspěch znamená omezení příjmů z reklamy toxických webů. 

Kampaň Nelež totiž upozorňuje zadavatele reklamy na reputační riziko, které vzniká ze spojení mezi značkou a webem šířícím dezinformace a konspirace. 


 

Dle platné judikatury je přípustné označovat Parlamentní listy za ruskou žumpu, existuje zároveň prokazatelná evidence o tom, že tento zdroj šíří kromě jiného dezinformační a konspirační narativy a ochotně se prodává populistům. 

Prozatímního vrcholu roztomilé idiocie dosáhly Parlamentní listy v posledních dnech, kdy z jejich redakce odcházejí na různé strany e-maily, v nichž se mimo jiné tvrdí, že neoprávněně užívám doktorský titul. 

To, že jsem držitelem doktorského titulu, je fakt, který lze ověřit prostřednictvím volně dostupných informačních zdrojů, jako je třeba databáze disertací Univerzity Karlovy. 

Je možné, že nejde o génia vypuzeného zevnitř redakce, nýbrž o kongenialitu vzniklou spoluprací s prezidentem Pedagogické komory, což by dávalo onomu spolčení doslova diamantovou korunu. 

Této péče si velmi cením, protože mi nepřímo potvrzuje smysluplnost i úspěch záměru omezovat vliv podobných (dez)informačních zdrojů, aniž by docházelo k omezování práva na to publikovat a vstřebávat pitomost. 

Posílám proto redakci Parlamentních listů za odměnu můj doktorský diplom a pevně doufám, že tato naše nekonvenční spolupráce bude pokračovat i do budoucna!


Pozn. JČ: Kdyby bylo v České republice funkční soudnictví, Parlamentní listy by zkrachovaly, protože by se nedoplatily za tuto pomluvu.

5
Vytisknout
5423

Diskuse

Obsah vydání | 17. 8. 2023