Čína: Využijme příležitosti, ale buďme obezřetní

28. 11. 2019 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta
Nejsem nesmiřitelně vymezený proti Číně. S čínskými firmami se dá obchodovat či jinak společně podnikat bez toho, abyste se stali prodlouženou rukou čínských komunistů - ostatně to dělají všechny velké světové společnosti. Troufnu si tvrdit, že většina čínských firem podniká celkem svobodně a domácí komunisty moc nemiluje. Takhle je potřeba Čínu a Číňany brát: jako největší trh na světě, u kterého se nelze tvářit, že neexistuje, být přitom ostražitý, dávat bacha na špatné signály a vědět s kým dělám partnerství. Nepouštět si je k tělu a do vlastního baráku. Takhle to dělá svět.

Ale pak se vám tu v domácím prostředí líhnou takovéto kukačky - a kolem nich se naprosto neomylně seřadí známé tváře... Petr Mach Vratislav Mynář Bohuslava Šenkýřová (rektorka soukromé VŠ která institut hostí, tato škola je proslulá získáváním vysokoškolských diplomů pro politiky za pár měsíců studia, finančně podporuje Miloše Zemana) Lukáš Kovanda (nesmí chybět nikde)

Konfuciovy instituty jsou zřízeny Komunistickou stranou Číny jako nástroj propagandy ("... je to důležitá část čínské zahraniční propagandy", citace: Li Chang-chun, pátý nejvyšší člen čínského politbyra) a pravděpodobně i špionáže.

Všude to s Čínou dělají tak jak se má - využívají příležitosti, ale jsou opatrní. My si sem rovnou nasadíme jejich stranickou buňku a ještě si k tomu zatleskáme.

Chybí nám totiž nestranné analýzy, jak pravil pan ministr!

 

0
Vytisknout
8226

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2019