Sir David Attenborough (93): Globální oteplování už nezastavíme

29. 11. 2019

čas čtení 1 minuta

Jon Snow: Sire Davide, řekl jsem několika dětem, že s vámi budu mluvit, a jeden sedmiletý chlapec se mě zeptal, co je nejhorší věc, která se mi v životě stane, jestliže neodstraníme globální oteplování? Tedy v životě toho dítěte. Řekněme do sedmdesáti let?

Sir David Attenborough (93): Myslím občanské nepokoje v obrovském měřítku. A masová migrace v obrovském měřítku. Myslím, že že budeme i nadále schopni pro sebe nalézt dost potravy, i když to asi nebude přesně to, co bychom chtěli svobodně jíst. Tohohle se ale bojím.

Jon Snow: A jedenáctiletý chlapec mě požádal, abych se vás zeptal, je už příliš pozdě na to zvrátit globální oteplování?

Sir David Attenborough: Je už příliš pozdě na to ho zvrátit. Nejen za mého života, ale i v příštím životě. Nemyslím, že bude možné to zvrátit. Myslím, že nejlepší, v co můžeme doufat, je, že to zpomalíme, a že to zpomalíme hodně. Pokud to uděláme, konec konců, kdyby to nestouplo o moc ve srovnání s tím, kde jsme teď, snad bychom jakž takž přežili. Ale ono se to nesníží.


Kompletní rozhovor Jona Snowa se Sirem Davidem Attenboroughem v angličtině (s anglickými titulky):

0
Vytisknout
9933

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2019