Jan Cimický, kterého ocenil prezident republiky, je sexuálním predátorem desítky let

5. 11. 2021

čas čtení 1 minuta

 
Jan Cimický je lékař, ale sám se považuje i za umělce a frankofila. Píše detektivky, publikoval básnické sbírky, přeložil některá díla francouzských literátů. Proto se patří na tomto místě komentovat jednání muže, jemuž letos u příležitosti výročí republiky udělil její prezident Medaili Za zásluhy I. stupně.

Herečka a zpěvačka Jana Fabiánová reagovala minulý týden na fakt udělení státního vyznamenání Janu Cimickému podivem na sociálních sítích. Popsala, jak ji tento lékař sexuálně napadl. „Podobnému obvinění je těžké se bránit, nejsem si však vědom žádného profesního ani osobního selhání. Není to pravda. Vzniklou situaci považuji za politováníhodnou snahu o zviditelnění se ve chvíli, kdy se prezident republiky rozhodl ocenit mou celoživotní práci,“ sdělil psychiatr Cimický ČTK.

Předposlední říjnový den zveřejnily Hospodářské noviny článek, že v reakci na poznámku Jany Fabiánové se redakci „ozvaly další ženy, které nezávisle na sobě popisují podobnou zkušenost s psychiatrem Janem Cimickým a tvrdí, že je sexuálně napadl“. Jména žen redakce, zná, ony si však přejí zůstat v anonymitě.


Podrobnosti ZDE



0
Vytisknout
11159

Diskuse

Obsah vydání | 9. 11. 2021