Británie: Boris Johnson riskuje ostrý konflikt s USA svým rozhodnutím porušit mezinárodní právo

10. 11. 2020

čas čtení 3 minuty
 

Brendan Boyle, kongresman za Demokratickou stranu: "Jestliže Británie schválí tento zákon o svém vnitřním trhu a tím vlastně roztrhá svou dohodu o odchodu z EU, vyjednanou a podepsanou méně než před rokem, žádná americko-britská obchodní dohoda nebude. Tečka." 
Od minuty 5'22"




Pozoruhodně, Boris Johnson se rozhodl pro přímý konflikt s vládou nově zvoleného amerického prezidenta Joea Bidena. Downing Street potvrdila, že Johnson schválí svůj zákon o "vnitřním britském trhu", jímž likviduje před necelým rokem vyjednanou dohodu Británie s EU o odchodu Británie z Evropské organizace. Součástí dohody o odchodu Británie z EU jsou ustanovení činící Severní Irsko součástí jednotného evropského trhu a zavádějící určitá celní opatření na hranici mezi hlavním britským ostrovem a Severním Irskem, aby nevznikla hranice mezi Severním Irskem a Irskou republikou, což by vedlo k obnovení terorismu.

 
Johnson, přestože tuto mezinárodní smlouvu podepsal, se ji nyní rozhodl roztrhat. Joe Biden je irského původu, považuje se za katolického Ira a nesmírně sympatizuje s katolíky v Severním Irsku. Už v září řekl, respektive napsal na Twitteru velmi jasně, že pokud Johnson mezinárodní dohodu o odchodu Británie z EU poruší, žádná obchodní dohoda USA-Británie nebude podepsána.

Teď to znovu zopakoval velmi důrazně americký kongresman Brendan Boyle v Channel 4 News, viz výše.

V pondělí britská Horní sněmovna, která má fungovat pro Dolní sněmovnu jako korektiv, v této věci drtivou většinou porazila Johnsonovu vládu. Hlasovala poměrem 433 hlasů vůči 165 pro odstranění všech protizákonných klauzul z Johnsonova zákona o vnitřním trhu.

Johnson ovšem reagoval tím, že Dolní sněmovna protizákonné klauzule do tohoto zákona opět včlení. Pozoruhodné je, že Johnsonovi poslanci v Dolní sněmovně, silně připomínající komunistické poslance v posledních letech československé normalizace, neváhali a neváhají znovu schválit ilegální zákon.

O stavu londýnské politiky výmluvně vypovídají i tweety děsivé Johnsonovy ministryně vnitra Priti Patel (tu ze své vlády vyhodila Theresa Mayová, protože Patelová se vydala na vlastní pěst do Izraele a uzavírala tam bez vědomí premiérky jakési soukromé spiknutí s tamějšími neokonzervativci, Johnson ji do své vlády znovu jmenoval (!) Patelová byla obviněna, že tvrdě šikanuje a terorizuje své podřízené na ministerstvu, někteří státní úředníci na protest proti ní ze státní služby odešli, měli dojít k oficiálnímu vyšetřování její šikany, ovšem bylo to zameteno pod koberec, což v důsledku obrovské korupce Johnsonovy vlády nepřekvapuje. Jeden rezignovavší státní úředník Patelovou nicméně žaluje u soudu za neférové vyhození z práce.)

Mimochodem, Patelová je zobrazována v nové verzi televizních Gumáků (The Spitting Image) - právem - jako upír:


Patelová na Twitteru jásá, že zliḱvidovala volný pohyb obyvatelstva mezi Evropskou unií a Británií. Je pozoruhodné, do jak velké míruy tito paraziti napodobují praxi někdejších komunistických režimů a otevřeně se radují nad tím, že stavějí novou železnou oponu:



Tito potomci imigrantů ukradli Britům právo volně cestovat po Evropě a pracovat tam:




0
Vytisknout
6882

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2020