Trump: Odejdu, jestliže bude volební kolegium hlasovat pro Bidena. Vakcíny jsem zařídil já

27. 11. 2020

čas čtení 1 minuta
 

Donald Trump se ve čtvrtek vyjádřil, že odejde z Bílého domu, pokud bude volební kolegium hlasovat pro Joea Bidena, i když se zapřísáhl, že bude bojovat za to, aby změnil výsledek prezidentských voleb a řekl, že zřejmě nikdy nepřizná svou porážku.

"Samozřejmě, odejdu, a vy to víte," řekl na otázku, zda odejde z Bílého domu, pokud volební kolegium zvolí Bidena.

 

Trump dodal, že bude i nadále tvrdit, že volby byly podvodné, a dodal, bez důkazů, že Biden nemohl získat 80 milionů volebních hlasů. Trumpův právnický tým je všeobecně zesměšňován - a prohrál soudní spory skoro ve všech státech, zatímco činitelé certifikují volební vítězství Joea Bidena.

"Bude to velmi obtížné přiznat porážku," řekl Trump. Jeho poradci soukromě uvádějí, že Trump nikdy nepřizná, že prohrál.

I když většina Trumpových právníků jeho kampaň opustila a mnoho činitelé jeho kamapně konstatují, že Trumpova snaha zvrátit výsledek voleb se nesetkává s úspěchem, Trump tvrdil, že to "jde velmi dobře".

Trump se také krátce zmínil o koronavirové pandemii, která už usmrtila v USA více než 262 000 lidí, avšak hlavně jen pro to, aby se vytahoval. "Vakcíny - a mimochodem, nedovolte Joeovi Bidenovi, aby si přisvojil zásluhy za vakcínu. Nedovolte mu přisvojit si zásluhy za vakcíny, protože vakcíny jsem zařídil já."

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7477

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2020