Mezitím v Absurdistánu 174:

Polsko jako nevolník Panny Marie

4. 5. 2021 / Tomasz Oryński

čas čtení 12 minut
Foto: Polsko je podle polských biskupů "bezpodmínečným nevolníkem Panny Marie".
lust4lthr via Flickr (Creative Commons 2.0)
Przemek P. via Wikipedia (Creative Commons 3.0)

"Bezohledný útok oprganizace Watchdog na okruh kolem Rádia Maryja!" Univerzita Otce Rydzyka se stává dalším terčem! Děkan říká: „Jsme mučeni. Jaký to má účel? “ - pláče server wPolityce.pl, extremistický portál, který nekriticky podporuje stranu PiS.  Takže o co jde? Watchdog Polska, nevládní organizace zaměřená na občanskou kontrolu institucí získáváním  veřejných informací, bojuje u soudu s Rydzykovým impériem - chce, aby zpřístupnila své finanční informace, a poukazuje na to, že jelikož je Rydzykovo impérium příjemcem velkých  vládních grantů, a jde tedy o veřejné peníze a občané mají právo vědět, jak jsou jejich peníze vynakládány.


Pro Rydzyka je to útok, který na něj provedla organizace sponzorovaná cizími mocnostmi, včetně Sorose, žida, jehož aktivity byly v Maďarsku zakázány (a zdá se, že právem, je  Rydzyk přesvědčen). Další zlovolná síla útočící na Rádio Maryja je B’nai B’rith, židovská organizace. Avšak Rádio Maryja  podle Rydzyka není antisemitské. "S dobrými židy máme skvělé kontakty." Ale v každém národě existují dva druhy lidí. Jen Panna Maria se narodila z neposkvrněného početí, lidé mohou být dobří i špatní,"  řekl Rydzyk.

A to není v poslední době jediný útok proti křesťanům. Ve skutečnosti, pokud věříme katolickým aktivistům, jsou to nejvíce pronásledovaná skupina občanů v Polsku. Ve Wilanowě došlo k brutálnímu útoku na nevinnost dětí. Jedna žena si  dala prádlo na  šňůru na balkon a pověsila si tam dokonce i své kalhotky,  což pobouřilo matku jednoho chlapce. Požádala tedy sousedku, aby takovou  chybu už  v budoucnu neopakovala. "Toto je křesťanská budova a náš syn by měl vyrůstat bez takovéhotio pokušení" - napsala.



https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=310670780409913&id=100694351407558

Vypadá to, že se všichni spikli a rozhodli se učinit život polských katolíků nesnesitelným. Nevládní organizace, žena, která nosí sexy kalhotky a odváží se je prát, a pak všichni ti lidé, kteří zaútočí na kněze v Limanowě jen za to, že sdělovali učení církve dětem. Ti levičáci zjevně nesnesou křesťanské poselství,  že homosexualismus je nemoc, kterou lze dostat, necháte-li se svést starším homosexuálem nebo v důsledku neúspěchu ve vztazích se ženami. Naštěstí lze homosexualismus vyléčit elektrickými šoky, vasektomií a psychologickou léčbou.  

Ale největší rána přišla z vaší země, moji milí čtenáři. Jak se opovažujete zasahovat do polských záležitostí, jen abyste polským ženám umožnili hřešit? Český týdeník Respekt informoval,  že Antoni Wręga (charge d'affairs a de facto úřadující polský velvyslanec v České republice, protože Polsko opravdu nemusí mít velvyslance v sousední zemi, v jednom z jejích nejdůležitějších sousedů, protože proč by muselo, že?) napsal dopis českému ministrovi zdravotnictví, ve kterém protestoval proti novému zákonu procházejícímu Senátem, který ještě více usnadnil polským ženám potrat v České republice. Poukázal na to, že jelikož Polsko potraty zakázalo, je to zřejmě útok na polskou suverenitu. Samozřejmě mu Češi právem řekli, aby šel kamsi. Pane Wręgo, pokud jste nechtěli válku s Českou republikou, měli jste si to dvakrát rozmyslet, než jste před rokem vtrhli do té české kaple!

Mezitím, ten problém je vážný. Pokud si polské ženy nemohou nechat udělat potrat v zahraničí, i když je to legální, protože se jedná o útok na polskou suverenitu, pak by Boris Johnson měl mít důvod k obavám. Po většinu posledních 15 let, od té doby, co jsem přijel do Skotska, pracuju - na částečný nebo plný úvazek - jako řidič. Pravděpodobně jsem při jízdě vlevo ujel více než půl milionu kilometrů - což by podle polských silničních předpisů bylo samozřejmě nezákonné. Mám pocit, že můj případ může vážně poškodit polsko-britské vztahy ... nebo mě, když na to přijde.

Polští prokurátoři se neobtěžují tak otravnými detaily, jako jsou hranice mezi státy. Piotr Surmaczyński, aktivista v polské diaspoře v Londýně, byl pozván na konzulát „v souvislosti s žádostí polského prokurátora o poskytnutí právní pomoci“. Ukázalo se, že tam byl podroben tvrdému výslechu ohledně sexuálního života Tymoteusze Szydła, syna bývalé polské premiérky  Beaty Szydło a jednoho bývalého kněze, jehož odmítnutí kněžství jen spojováno s fámami, že se stal otcem. Konzul byl hodně agresivní. „Měl jsem pocit, že opravdu neví, jaká je jeho role, jestli mě má  vyslýchat nebo mi vyhrožovat,“ svědčí Surmaczyński.

Problém byl zjevně v tom co Surmaczyński napsal  na Facebooku, ironicky tam totiž poblahopřál Beatě Szydło k tomu, že se stala babičkou. Jak  Surmaczyński rekapituloval, byl dotazován, jak ví, že Tymoteusz Szydło měl dítě se ženou. Surmaczyński odpověděl, že tento předpoklad založil na vědeckém konsensu, protože podle biologie mohou otěhotnět jen ženy. Posuzoval také své vlastní zkušenosti jako otce a poté, co mu byla položena další otázka, připustil, že se cítí trochu trapně diskutovat o sexuálním životě mladého Szydła s členem polského diplomatického sboru. Poté byl ujištěn, že se „nemá čeho bát, protože jako Džamál Chašákdží neskončí“. Nevím, jestli to pana Surmaczyńského uklidnilo, ale říkám vám: pokud budu já požádán, abych „poskytl právní pomoc polskému konzulátu“, nejdu tam.

Myslím, že Mateusz Morawiecki také nemá zájem reagovat  na případnou citaci Nejvyššího kontrolního úřadu poté, co vyšlo najevo, že to není Jacek Sasin, ale předseda vlády, který v loňském roce vyplýtval 70 000 000 zł na nelegální volby, které se nikdy neuskutečnily  (zdá se ale, že to bylo spíš 80 milionů). Ale alespoň spisovatel Jakub Żulczyk, kterému hrozí vězení za to, že prezidenta Dudu nazval idiotem, by si teď měl dělat menší starosti. Prezident vytrvale poskytuje důkazy o tom, že Żulczykovo tvrzení je naprosto správné- právě včera ze sebe Duda udělal idiota, když oslavil 100. výročí Slezského  vzkříšení.   A ne, neměl na mysli nic, co by souviselo s nekromantií, ani - i když by to mohlo být překvapením - s nejakou velikonoční mši v katolickém kostele. Duda je jen idiot, který nechápe, jaký je rozdíl mezi resurekcí (vzkříšením) a insurekcí (povstáním).

AVšak nejjvětší rozruch v polské politice  posledních týdnů vyvolalo jednání o plánu obnovy EU. Jako koaliční partner strany PiS je Ziobrova strana Solidarna Polska proti, Kaczyńskému chybí většina, aby plán prosadil v parlamentě. Opozice, zejména Občanská platforma, se chová naprosto zmateně  a vysílá protichůdné signály. Na jedné straně řekla, že Polsko musí být součástí tohoto plánu obnovy, na druhé straně nechtěla o této záležitosti hlasovat se stranou PiS.

Nějak si představovali, že pokud to odmítnou podpořit, Kaczyński k nim přileze s prosíkem a pak ho budou moci přinutit, aby udělal zásadní obrat při svém převzetí demokratických institucí. To by se samozřejmě nikdy nestalo, a tak se strana Lewica pokusila vyjednávat s Kaczyńským sama. Koneckonců neměli tím, že vstoupili do vyjednávání, níc co ztratit, protože stejně chtěli  ten fond pro obnovu podpořit, a pokud by dokázali  od Kaczyńského  něco získat za svou podporu hlasování, dalo by se to považovat za bonus navíc. Na druhou stranu obstrukcí tohoto hlasování by nejenže riskovali, že EU realizuje fond obnovy bez Polska,  ale také by to poskytlo munici propagandě PiS, že je opozice  prý anti-EU a brání polským občanům v získávání evropských fondů. I když jsou úspěchy Lewice při vyjednávání se stranou  PiS přinejlepším jen průměrné (a to za předpokladu, že PiS se neotočí zády ke svým slibům, jak to obvykle dělá), ukázalo se, že měli pravdu: propaganda PiS již tuto zprávu do společnosti šíří, už jde tak daleko, že tvrdí, že Občanská platforma prý tlačí na polexit.

Nejneočekávanější byl ale útok na Lewici z Občanské platformy. Její politici, komentátoři a následovníci začali útočit na Lewici jako na zrádce,  kteří vystoupili z řady a začali s PiS vyjednávat. Občanská platforma se snaží vytvořit dojem, že  vstupem do jednání se stranou PiS Lewica podporuje všechno, co PiS dělá. Vrchol tohoto idiotství pochází od Tomasze Lisa, vlivného novináře a redaktora polské mutace Newsweeku, známého svými tvrdými postoji pro Občanskou platformu,  který zašel tak daleko, že obvinil stranu Razem (jednu ze stran v koalici Lewice) ze skutečnosti, že fotbalový zápas mezi Manchesterem a Liverpoolem byl odložen.

Ale odkud pochází veškerý ten hněv? Je Lewica jedinou stranou, která kdy vyjednávala se stranou  PiS nebo souhlasila, že bude příležitostně hlasovat v souladu s vládní politikou? Ne, samotná Občanská platforma to už několikrát udělala. Možná jde tedy o tuto konkrétní situaci? Ne, Lewica udělala přesně to, co Borys Budka, šéf Občanské platformy, navrhl jen před několika týdny.

Důvodem tohoto hněvu je, že Občanská platforma nemá žádný plán, žádného charismatického vůdce a žádnou ucelenou strategii a celá její existence v politice se zdá být založena na skutečnosti, že je Občanská platforma hlavní silou proti straně PiS. Cítili se tak jistí touto pozicí, že před časem oznámili svůj plán na vytvoření rozšířené koalice anti-PiS - jediné, na co zapomněli, je požádat své potenciální koaliční partnery o jejich názor na tuto věc.  Ale už měsíce ztrácejí podporu - ve prospěch strany Lewice, i ve prospěch nově založeného hnutí prezidentského kandidáta Szymona Hołownii, a tak jejich nárok na postavení přirozeně vedoucí politické strany stále slábne.   A Lewica tím, že jde na jednání samostatně, aniž by požádala o souhlas Občanskou platformu, jí jen ukázala, že Občanská platforma už není jediným významným hráčem. A navíc drtivá většina Poláků souhlasí s Lewicí, že plán obnovy EU by měl být ratifikován,  a že by to neměla opozice blokovat.

Mezitím  umožnil celý tento rozruch utajit  některé mnohem horší aktivity. Jako například  skutečnost, že Orlen - onen ropný gigant,  ovládaný Danielem Obajtekem z PiS, který převzal většinu lokálních médií - ignoroval rozhodnutí soudu i  své  vlastní sliby o zajištění nezávislosti jejich nově získaných místních novin - a začal vyhazovat  jejich šéfredaktory.  Nebo to, že - stejně jako před 200 lety, kdy byli proevropští reformátoři, kteří zavedli první evropskou ústavu, zrazeni takzvaným spiknutím Targowica, ve kterém magnáti jednali společně s Ruskem a církví, aby svrhli nový řád, který fakticky skončil tím, že Polsko ztratilo samostatnost na 123 let - církev nás teď znovu zradila.

Předseda polského episkopátu zjevně realizoval „akt zotročení Polska do mateřského otroctví Panny Marie“:


Od nynějška má údajně Polsko „plnit v osobním, rodinném, společenském a národním životě nikoliv svou vlastní vůli, ale vůli Panny Marie a jejího syna“.

Nevím, proč si biskupové myslí, že mají právo hovořit jménem všech Poláků, ani já opravdu nerozumím takovýmto vztahům otroků s dominou, ale to vyvolává  otázku: měla by církev přináše takové výstřednost i do veřejné sféry

PŘESTAŇTE S TOU IDEOLOGII BDSM !!!

1
Vytisknout
7170

Diskuse

Obsah vydání | 10. 5. 2021