Putinovo impérium jako selhávající stát

23. 5. 2022

čas čtení 1 minuta
Ruská federace je v současnosti klasickým příkladem zhrouceného státu, který není schopen plnit své funkce, zejména ty sociální. S válkou na Ukrajině se situace jen zhorší a svět se musí připravit na rozpad Ruska, říká sibiřský regionalista Semjon Arcyševskij.

Západní sankce a pravděpodobnost budoucích reparací Ukrajině způsobují, že se na území dnešní Ruské federace pravděpodobně objeví nové státy, a znamenají, že mezinárodní společenství o tom musí začít přemýšlet, připravit mechanismus jejich uznávání a poskytnout jim pomoc při budování základů veřejné správy, občanské společnosti a humanitární pomoc. Samostatnou kapitolou bude zajištění bezpečnosti skladování zbraní hromadného ničení a zabránění humanitární katastrofě s velkým počtem uprchlíků z území bývalé Ruské federace.

Západ z důvodů vlastní bezpečnosti nemá zájem být infikován mentálním virem rusismu, ruským imperialismem. Vhodné lidi lze pro nové útvary lze najít v regionech, které se mohou stát novými státy, i když alespoň v současnosti je v Moskvě nenajdeme. A hlavní mocnosti na to musí myslet, když dělají plány do budoucna.

Obyvatelstvo impéria, které zatím sleduje virtuální nepřátelství v televizi, bude zcela nepřipravené jít bojovat na Ukrajinu, až obdrží mobilizační rozkaz.

Konec Ruské federace je blíž, než si většina myslí, protože ve skutečnosti větší část vojenských zdrojů země je již využívána v ukrajinském konfliktu. Hlavní problémy v ruské ekonomice nastanou již ve 4. čtvrtletí roku 2022, což na pozadí prohrané války a vnitropolitické krize způsobí nárůst separatistických nálad. Ruskou federaci už brání pouze mýtus o existenci použitelných jaderných zbraní.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
5130

Diskuse

Obsah vydání | 26. 5. 2022