" Bude antiklerikální prase Siekierski muset brzo čelit Pánubohu?"

2. 9. 2019 / Tomasz Oryński

čas čtení 3 minuty
Tento článek byl právě zveřejněn (ale pak okamžitě stažen z webu) na jednom polském ultrapravicovém serveru, který má vazbu na Marcina Rolu, pravicového "novináře", jehož si čtenáři Britských listů snad pamatují z tohoto článku. Týká se to Tomasze Sekielského, filmaře, který nedávno natočil dvouhodinový dokumentární film o pedofilii v katolické církvi. Film se jmenuje "Nikomu to neříkej", psali jsme o něm v Britských listech (má anglické titulky) a na YouTube ho zhlédlo více než dvacet dva milionů lidí. Film je šokující zaznamenáním případů, jak pedofilní sexuální zneužívání kněžími zničilo od dětství do dospělosti mnoha lidem život, a jak tyto kriminální činy polské kněžstvo dodnes hájí a utajuje:



Sekielski je obézní a nedávno podstoupil chirurgický zákrok, který mu zmenšil žaludek.



Článek je tak šokující, že namísto toho, abych k tomu něco psal, překládám ho celý, píše Tomasz Orynski. Chaotické věty jsou mým pokusem věrně reflektovat originál. Prosím, povšimněte si: napsali jeho jméno špatně. Je to pokus vyhnout se soudnímu trestu za pomluvu? Avšak obrázek, který tento útok ilustruje, nenechává nikoho na pochybách, že jde  o Sekielského - je to fotografie z jeho filmu, který Sekielski zveřejnil na své facebookové stránce:



* * *

Bude antiklerikální prase Siekierski muset brzo čelit Pánubohu?


Ten film Siekierského, který inzeroval slovy, že má svrhnout církev, je dobře známý. Ten idiot neví, že Mystické Tělo Církve patří Pánu, ne lidem, tak zemřít nemůže.

Ten film byl o kněžích, kteří poté, co byli přistiženi jak páchají zločin pedofilie souhlasili, že se stanou agenty komunistické tajné policie, a s jejím souhlasem dál vedli odporný dvojí život. Film naznačuje, že celá církev je špatná.

Siekierski zapomněl, že je sedm smrtelných hříchů, ne jen ten jeden - chtíč. Připomeňme si je všechny: 1. Pýcha 2. Chamtivost 3. Chtíč 4. Závist 5. Obžerství 6. Hněv 7. Lenost. Do pekla se dostanete, když spácháte jen jeden z nich.

A jak ztloustnete na 185 kg a fungujete na hranici mezi životem a smrtí? To člověk prostě musí žrát, pane Siekierski, žrát jako prase.

Náš hrdina nás právě informoval, že, protože je zoufalý, po neúspěšných pokusech zhubnout (asi se opakoval efekt jo-jo) podstoupil chirurgický zákrok, kde mu odstranili 4/5 jeho žaludku.

Chirurgický zákrok byl úspěšný. Pacient dosud ještě nepředstoupí před tvář Pánaboha. Varujeme, že ti, kdo nechtějí Boha v poslední hodinu svého života, se tedy s katolickým knězem nesetkají. Nikdo nemá takové štěstí jako vězni v Osvětimi, kteří se setkali s Otcem Maxmilanem Kolbem, světcem, anebo ti, do nichž udeřil blesk na hoře Giewont, že měli po bohu Otce Jerzyho Kozłowského, který jim dal rozhřešení za jejich hříchy.

Jak říká staré přísloví: "To, co Kuba udělal Bohu, udělal Bůh jemu."

Autor Piotr Błaszkowski.

* * *

Toto je prosím stav polské pravice dnes. Po 105 kapitolách seriálu "Mezitím v Absurdistánu" na to doslova čumím s otevřenou pusou. 

0
Vytisknout
11105

Diskuse

Obsah vydání | 9. 9. 2019