Babiš vedle diktátora Orbána na šílené konferenci!

5. 9. 2019

čas čtení 2 minuty

V Maďarsku se sešli stárnoucí muži, Babiš vedle Orbána (!), kteří chtějí nařizovat ženám, co mají dělat se svým tělem

Andrew Stroehlein, HRW: Pokud jsou znepokojeni snižujícím se počtem obyvatel ve středovýchodní Evropě, měli by skoncovat se svou korupční politikou a s útoky na svobodu, které způsobují, že mladí lidé odcházejí z Maďarska a z dalších středoevropských zemích po tisících.

Maďarský ministr pro lidské zdroje řekl na konferenci, jíž se účastnil Babiš: "Ženy budou rodit, když k tomu budou vychovávány" a předseda maďarského parlamentu dodal: "Rozhodnutí jednotlivých občanů, zda mít děti, jsou otázkou veřejného zájmu". !!!

Babiš se přidal děsivým projevem o tom, jak  bude stimulovat Češky k zvyšování populace bez spoléhání na přistěhovalce. Etnická čistota národa (?) musí být podle něho zachována:



Pozn JČ: Ředitel lidskoprávní organizace Human Rights Watch Kenneth Roth apeluje před nadcházejícím zasedáním Rady Evropy, která bude jednat o tom, jak Maďarsko porušuje zákonnost a lidská práva, na členské země Evropské unie, včetně České republiky, aby proti likvidaci demokracie důrazně vystoupily. Roth píše:

"Vstupem do Evropské unie přijala Česká republika svou odpovědnost jako členský stát EUhájit a ochraňovat demokratické hodnoty a zákonnost. Ohrožení zákonnosti a demokratických hodnot v Maďarsku a v Polsku je reálné. Česká republika by měla vstát a zajistit, aby byl její hlas slyšen."


Vzhledem k tomu, že se populista Babiš druží s diktátorem Orbánem při všech možných příležitostech, zdá se velmi nepravděpodobné, že by se rozhodl splnit svou povinnost jako premiér členské země EU a začal razantně hájit navrácení demokratických práv a svobod do Maďarska a Polska. Kromě toho, většinu Čechů nějaká lidská práva nezajímají - pádem komunismu chtěli hlavně získat přístup do německých supermarketů. Proč se starat...




0
Vytisknout
11513

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2019