Nejen Koněv, i Churchill byl vrah

4. 9. 2019

čas čtení 1 minuta



Foto: Titulek článku Shashi Tharoora v deníku Washington Post, dokumentujícího, že Winston Churchill byl vrah, viz níže.

Pane Čulíku,

chtěl bych Vás upozornit ještě na jeden pomník v Praze stojící, k němuž se hodí toto Vaše hodnocení, píše čtenář Luděk Kovář:

"Koněvova socha je samozřejmě urážlivá, protože je z roku 1979 - není to autentické vyjádření vděčnosti za (teoretickou) pomoc při osvobozování Prahy z roku 1945 či  1946 - je to pokrytecký, kariéristický, ideologický čin z normalizačního období, kdy nikdo žádnou vděčnost za osvobození Prahy - po 34 letech - náhle nepocítil. Stavba pomníku byl doprdelistický čin normalizačních kolaborantů a pomník tedy nemá žádný autentický význam.“

Konkrétní data si jistě dokážete upravit, neb jako anglofil jistě znáte kdo to byl Winston Churchill, jenž se mimo jiné podílel též na koloniálních bojích proti paštunským kmenům v Britské Indii a proti Máhdího povstalcům v Súdánu. Doufám, že zhodnocení též tohoto analogického pomníku jako správný bojovník za pravdu o složité skutečnosti též ve Vašem listě zveřejníte.

S pozdravem
        „Míru i (v) EU zdar"

Pozn. JČ: Pan Kovář má samozřejmě pravdu. Nejen Koněv, ale i Winston Churchill byl vrah. Kromě toho byl Winston Churchill neuvěřitelný rasista. Najdete k tomu četné zdroje, například tento věcnými fakty vybavený článek v americkém deníku Washington Post  od Shashi Tharoora, autora knihy Inglorious Empire: What the British Did to India. (Ostudné impérium: Co Britové udělali Indii) a předsedy zahraničněpolitického výboru indického parlamentu. 

Další materiály dokumentující, že Churchill byl vrah a rasista, jsou ZDE

0
Vytisknout
13517

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2019