Dobrý důvod, proč tohle zhlédlo 6,7 milionů lidí

7. 9. 2019

čas čtení 1 minuta

Pane předsedo, jestliže se rozhodnu nosit turban, anebo vy se rozhodnete nosit křížek, nebo on se rozhodne nosit jarmulku, anebo ona se rozhodne nosit hidžáb nebo burku, znamená to snad, že je otevřená sezóna pro ctěné poslance v této sněmovně, aby činili posměšné a konflikty vyvolávající výroky o tom, jak vypadáme?

Ti z nás, kteří od útlého věku musejí trpět a  čelit nadávkám jako "ručníková hlava" nebo "Taliban", nebo že pocházíme ze "země Bongo Bongo", si dokáží plně uvědomit bolest a trápení, které pociťují už tak zranitelné muslimské ženy, když je [Boris Johnson] charakterizuje, že vypadají jako "bankovní lupiči" nebo "poštovní schránky". Takže se neskrývejte za podvodnými kamuflážemi údajných vyšetřování - kdy se pan premiér konečně za tyto urážlivé a rasistické výroky veřejně omluví?

Rasistické výroky, pane předsedo, které vedly k podstatnému zvýšení nenávistných trestných činů. A vzhledem k tomu, že roste počet takových rasistických incidentů v jeho straně, kdy pan premiér konečně nařídí vyšetřování islamofobie v Konzervativní straně? Což on i jeho ministr financí slíbili v celostátní televizi!


0
Vytisknout
8042

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2019