Ian Blackford, SNP: Parlament zabránil divokému brexitu

6. 9. 2019

čas čtení 2 minuty

Ian Blackford, předseda poslaneckého klubu skotských nacionalistů, Dolní sněmovna:  Tohle není vzpoura občanů proti parlamentu,  je to parlament proti Borisu Johnsonovi, který se chová jako diktátor. My jsme proti němu povstali, protože je to v nejlepším zájmu našich voličů. Aby nedošlo ke katastrofě divokého brexitu. Že nedojde k ohrožení pracovních příležitosti, dodávky potravin, léků, a tak dále. On nyní musí přijmout ten mandát. Pokud není ochoten to udělat, musí odstoupit. Avšak, Borisi Johnsone, zpráva pro vás z parlamentu zní: My neodcházíme koncem října z Evropské unie.

Nesmírně důležité je, že jsme tento týden zažili vynikající týden. Existuje návrh zákona který bude schválen a uveden v platnost a ten nutí premiéra, aby nás udržel v Evropské unii až za říjnovou lhůtu. To je vynikající zpráva. Musíme dál vyvíjet nátlak. Johnson je premiér bez mandátu. Přišel o svou parlamentní většinu. Musí nyní přijmout vůli parlamentu. Dostal k tomu mandát. Musí prodloužit lhůtu pro brexit, zachovat naše členství v Evropě, musíme o tom hlasovat v pondělí, abychom na Borise Johnsona udrželi tlak. Ano, chceme volby, ale neuděláme to tak, jak on chce. Budeme mít volby, až bude bezpečně zajištěno, že zůstáváme v Evropské unii, alespoň v krátkodobé perspektivě.

Reportérka: Takže pan premiér je teď v podstatě vaším vězněm?

Ian Blackford: Ano, to je. No, učinil několik upřímně řečeno naprosto absurdních výroků. O tom, že to "buď provede, nebo zemře".  No, nese odpovědnost za to, co řekl. Faktem ale je, že poslanci udělali svou práci. Ti jsou posíláni do parlamentu proto, aby zastávali zájmy svých voličů.

 


0
Vytisknout
7396

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2019