Britská obchodní komora: Ekonomika začíná rok 2020 "stagnací" a nejistotou

3. 1. 2020

čas čtení 1 minuta
Británie vstoupila do roku 2020 s ekonomikou, která čelí "stagnaci" na pozadí dlouhodobé nejistoty a rostoucích obchodních nákladů, všímá si Andrew Woodcock.

Michael Russell: Poplach ohledně stagnace britské ekonomiky už zní dlouho. Jsou to však noviny jako Telegraph, které se snaží ho umlčet falešným optimismem, který šíří jeden z jeho komentátorů - Boris Johnson...



Britská obchodní komora (The British Chambers of Commerce, BCC) oznámila, že podle jejího výzkumu ekonomika bude letos vykazovat "trvající slabost", což ovlivní firmy ve výrobním sektoru i službách.

Přitom organizace varuje, že vláda Borise Johnsona musí jednat rychle a zajistit, že její plán brexitu povede k "jasným budoucím obchodním vztahům" s EU, aby posílila vyhlídky na obnovení obchodních investic a růst.

Generální ředitel BCC Adam Marshall prohlásil, že vláda musí využít parlamentní většiny k tomu, aby "přijala vážná rozhodnutí stimulující růst", vyvolala výdaje na infrastrukturu, omezila provozní náklady, podpořila kvalifikační proces a poskytla jistotu ohledně budoucích obchodů s bývalými partnery v EU.

Premiér Johnson obnovil obavy byznysu ohledně brexitu bez dohody tím, že vyloučil další prodloužení jednání o budoucí obchodní dohodě s EU za rok 2020.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7025

Diskuse

Obsah vydání | 7. 1. 2020