Dotaz Joeovi Bidenovi: Kolik z nás musí zemřít? Kolik těchto videí, na nichž jsme zabíjeni, musíte vidět?

27. 12. 2023

čas čtení 2 minuty




Dr. Ahmed Moghrabi, šéf oddělení plastické chirurgie v Násirově nemocnici v Gaze se ptá Bidena a světových politiků, proč musejí Palestinci v důsledku pokračujících brutálních masových izraelských útoků proti civilnímu obyvatelstvu dál trpět:

"Je to už 80 dní zoufalého života. Mohu vám říct, je to tady zoufalý život. A chci se dotázat vlády Joea Bidena, a světových politiků, kdo posílá Izraeli tyto zakázané zbraně hromadného ničení?

My vlastně nejsme terčem, protože oni bombardují teď všechny a všechno bez rozdílu.

Nevím kolik dní musíme přežít bez jídla. Bez léků, bez pitné vody. A kolik nás ještě musí zemřít? Kolik z nás ještě musí zemřít? Opravdu, kolik z nás civilistů tady ještě musí zemřít? Kolik z nás musí zemřít?

Kolik ještě videí? Kolik dalších videí vlastně musíte vidět, na nichž jsme my, civilisté, naše děti zabíjeni? Zatímco se na to díváte? Nevím, kolik ještě těchto videí musíte vidět? Kolik videí?

Já jako lékař, jako chirurg, tady, já nemůžu řádně zachraňovat životy, jak to mám dělat. Protože k tomu nemám řádné nástroje. Nemám potřebný lékařský materiál.

Prosím, řekněte mi, jak to můžu vydržet? A jak dlouho musím tuto situaci vydržet?

Pracuju nepřetržitě čtyřiadvacet hodin denně. Všichni se tu na mě dívají.

Prosím, ptám se vás. Moji pacienti nemají pořádné jídlo. Nemají dost jídla., aby se jim zahojily rány. Nemají pitnou vodu.

Nevím co máme dělat. Nevím.

Vy jste tam ty demokratické země.

Nechápu, jak můžete dovolit, aby celé obyvatelstvo hladovělo. Prostě jej necháte hladovět.

Naše děti neumírají jen bombardováním nebo ostřelovači, nebo tím, že je někam zatáhnete a popravíte, před jejich domem nebo na kontrolních stanovištích.

Umírají hladem. Umírají zimou. Umírají, že pijí špinavou vodu.

Tohle je moje situace.

Je to strašně.

Vznikly u mě z toho psychické problémy.  

0
Vytisknout
2403

Diskuse

Obsah vydání | 29. 12. 2023