USA: Nejméně tři děti migrantů zemřely v detenčních centrech na chřipku, když úřady odmítají poskytnout vakcínu

21. 8. 2019

čas čtení 1 minuta
Přibývá trestních oznámení ve věci přistěhovalců, kteří tvrdí, že jsou v amerických detenčních centrech sexuálně zneužíváni. Mezitím nejméně tři děti zemřely na chřipku, avšak úřady celní a pohraniční ochrany (US Customs and Border Protection, CBP) tvrdí, že neplánují vakcinaci zadržených rodin, informuje Clark Mindock.


Další zprávy naznačují, že děti jsou v některých zařízeních pro migranty sexuálně zneužívány, zatímco byly svěřeny do vládní péče.

"Obecně s ohledem na krátkodobý charakter zadržování CBP a obtížím provozování vakcinačních programů, ani CBP, ani zdravotničtí kontraktoři neadministrují vakcinace pro ty, které zadržujeme," prohlásila tisková mluvčí CBP v emailu adresovaném kanálu CNBC.

Doktor Jonathan Winickoff, profesor pediatrie na Harvardu, sdělil CNBC: "Mohu vám říci z vlastní zkušenosti, že dětská úmrtí jsou vzácnými událostmi."

Podle něj chřipka oslabuje dětský imunitní systém a činí jej zranitelnější jinými chorobami, takže chřipka může být přitěžujícím faktorem dětských úmrtí, i když k nim dojde z jiných příčin.

Winickoff dodává: "Když jsem zjistil, že více dětí zemřelo v detenčních centech z důvodů, jimž lze potenciálně předejít, skutečně mě to znepokojilo. Země potřebuje urgentní odpovědi na tuto otázku, aby zadržované děti přestaly umírat."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6077

Diskuse

Obsah vydání | 27. 8. 2019