Nestor Dolní sněmovny Kenneth Clarke (78): Boris Johnson byl beznadějně nejneodpovědnějším ministrem zahraničí, jakého jsem kdy zažil

25. 6. 2019

čas čtení 1 minuta


 

Kenneth Clarke (78), konzervativní poslanec Dolní sněmovny, bývalý ministr financí, spravedlnosti a zdravotnictví za Margaret Thatcherové a jeden z nejinteligentnějších britských politiků, nyní osobnost v neofašistické Konzervativní straně zcela izolovaná, varoval v pondělí v televizi BBC před šílenství, jímž by bylo jmenování Borise Johnsona britským ministerským předsedou. Jenže Konzervativní strana ho zřejmě zvolí, protože ji unesli ulrapravičáci z Farageovy probrexitové strany UKIP a Brexit Party. Vstoupili do Konzervativní strany s cílem zvolit takového premiéra, který prosadí vypadnutí Británie z EU bez dohody, přestože už nejméně přes rok je v Británii většina občanů pro setrvání země v EU.

Kenneth Clarke: "Byla to katastrofa. Diplomati lezli po zdi. On nečetl podklady, neměl v žádné záležitosti žádnou konkrétní strategii. Jediné, co dělal, bylo, že se účastnil fotografování se zahraničními představiteli. A dělal děsivá faux pas, jaká vůbec nebyla součástí žádné užitečné zahraniční politiky. Byl to nejbeznadějněji nezodpovědný ministr zahraničí, jakého jsem kdy poznal. A to z jakékoliv strany."




0
Vytisknout
6219

Diskuse

Obsah vydání | 1. 7. 2019