Itálie se rozhodla izolovat celou Lombardii, 16 milionů lidí

8. 3. 2020

čas čtení 3 minuty

Velmi užitečný zdroj o aktuálním stavu epidemie koronaviru ve všech zemích světa: https://www.worldometers.info/coronavirus/



Počet mrtvých v Itálii stoupl za jediný den z 233 na 366

- Počet úmrtí na koronavirus v Itálii v sobotu stoupl z 233 na 366, o 57 procent za jediný den. Celkový počet potvrzených případů nákazy je v Itálii nyní 7375, v sobotu to bylo 5883.
- Italský plán uvrhnout do karantény Lombardii a četné severoitalské regiony vyvolal chaos, protože byl prozrazen před lhůtou, odkdy měl začít platit, a tak se množství Italů vydalo před uvalením karantény na jih.
- Francie potvrdila 1126 případů nákazy koronavirem a  počet mrtvých, který byl v sobotu 11, stoupl v neděli na 19.
- Izraelský premiér Netanyahu uvedl, že Izrael uvažuje o omezení příjezdů cizinců ze všech zemí světa, čímž by Izrael v podstatě zlikvidovat zahraniční turistiku. Izrael uvažuje, že všechny osoby cestující do Izraele by měly setrvat čtrnáct dní v karanténě. Má se o tom rozhodnout v pondělí.
- V Británii došlo ke křečkování zásob v supermarketu, ze záhadných důvodů kupují někteří lidé obrovské množství toaletního papíru. V některých supermarketech také zmizelo z polic tekuté antibakteriální mýdlo a těstoviny. Četné supermarkety nyní zavádějí omezení při prodeji tohoto zboží. Vláda tvrdí, že křečkování není zapotřebí.
- Italský premiér Giuseppe Conte oznámil v neděli ráno, že celá Lombardie a provincie v jiných regionech budou dány do karantény. Veškeré veřejné akce budou zakázány. Uzavřeny budou kina, divadla, tělocvičny, diskotéky a restaurace. Opatření postihne více než čtvrtinu obyvatel Itálie - asi 16 milionů lidí a bude platit nejméně do 3. dubna.


- Do soboty zemřelo v USA na koronavirus 19 lidí. Více než 3000 lidí zůstává v karanténě na zábavní lodi Grand Princess zakotvené nedaleko San Francisca. Nejméně 21 lidí na té lodi je nakaženo koronavirem.

- Profesor Yuen Kwok-yung z University of Hong Kong varuje, že pro Čínu a Hongkong nyní existuje nebezpečí zpětné nákazy z jiných zemí. Epidemie pravděpodobně letos neskončí.

- Šest lidí zemřelo při kolapsu hotelu Xinjia Express v Číně, kde byly osoby nakažené koronavirem v karanténě. 43 osob bylo vytaženo z trosek, 28 lidí se ještě hledá.
- Desítky milionů činských žáků a studentů nechodí do školy a plní domácí úkoly, uložené jim jejich školami, prostřednictvím velkého množství nových technologií a aplikací.

- V Austrálii zavedl supermarket Colet limit na počet kusů toaletního papíru, který si zákazníci mohou koupit, po fyzických konfliktech mezi zákazníky. Máte možnost si koupit jen jeden balík.


- Britové, kteří pracují na smlouvu o dílo a nejsou regulérními zaměstnanci (miliony) nedostanou při onemocnění koronavirem žádnou nemocenskou, tak budou chodit dále do práce. ZDE  

0
Vytisknout
7739

Diskuse

Obsah vydání | 10. 3. 2020