Biden předstihl Trumpa v Georgii. Biden také předstihl Trumpa v Pennsylvánii

6. 11. 2020

čas čtení 2 minuty
- V pátek večer středoevropského času Bidenův náskok v Arizoně trochu klesal, na 39 070 hlasů oproti Trumpovi.
- V Nevadě Biden vedl 22 657 hlasy.
- V Pennsylvánii Biden vedl 14 923 hlasy.
- V Georgii Biden měl  náskok nad Trumpem 4175 hlasů.

- Firma, kterou provozuje jeden činitel Trumpovy předvolební kampaně, rozeslala ve čtvrtek tisíce cílených, individuálně zaměřených anonymních esemesek, naléhajících na Trumpovy stoupence, aby demonstrovali při sčítání hlasů ve Filadelfii. Esemeskyu lživě tvrdily, že se demokraté snaží ukrást prezidentské volby.

- Četná konzervativní média, která vlastní Rupert Murdoch, změnila svůj postoj a varují své čtenáře a diváky, že Donald Trump zřejmě už prezidentské volby prohrál. Signály z těchto médií jsou těsně koordinovány a apelují na Trumpa, aby zachoval své dědictví tím, že se ve své porážce bude chovat civilizovaně.



Pennsylvánie by přidala Bidenovi 20 volitelských hlasů. Ještě se má sečíst asi 150 000 volebních lístků.

Andrew Bates, šéf rychlé reakce Bidenovy kampaně, odpověděl na otázku, co dělat, jestliže Donald Trump odmítne odejít z Bílého domu, pokud bude oznámeno, že prohrál volby:

"Jak jsme řekli 19. července, v těchto volbách rozhodne americký lid. A vláda Spojených států je naprosto schopná vyprovodit jakéhokoliv vetřelce z Bílého domu.





V Georgii je sečteno 99 procent hlasů.

Biden musí získat DVA z těchto států: Arizona, Severní Karolína, Nevada, Georgia, anebo získat Pennsylvánii, má-li se dostat do Bílého domu. Fox News a Associated Press už připisují Arizonu Bidenovi, ne všechna média však, a v poslední době počet hlasů pro Bidena v Arizoně klesal.

Ve Filadelfii lidi nadšením tancují v ulicích:

 



-1
Vytisknout
10005

Diskuse

Obsah vydání | 11. 11. 2020