Mynářův pokus, jak se stát prezidentem

19. 10. 2021 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta
 

Když jsem včera u večeře slyšel náhlé přerušení Dvaceti minut Radiožurnálu s premiérem Babišem, nadával jsem v duchu na Radiožurnál, že mají technickou chybu... už to ale stejně končilo. Nic moc zajímavého. Pak najednou přepojení do Senátu a krátké, jasné, brilantní vystoupení pana předsedy Senátu Vystrčila se šokujícím obsahem, který jsme tak nějak tušili. Komentátor Nováček pak celkem jasně řekl, že pan prezident trpí nevratným, vážným poškozením mozku v důsledku selhání funkce jater.

 

Já to vyjádření Ústřední vojenské nemocnice chápu jako konec prezidenta Zemana, trvalý konec, a jako tvrdý útok na kancléře Mynáře. Prezident podle ÚVN není schopen vykonávat „žádné pracovní povinnosti“, prognóza je „krajně nejistá“ (což fakticky znamená velmi špatná) a kancléř Mynář byl o zdravotním stavu prezidenta informován den před dnem, kdy k prezidentovi na JIP dotáhl předsedu Sněmovny Vondráčka. Tedy kancléř Mynář jednal u vědomí, že prezident není schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti, ani podepisovat listiny, dělat politická rozhodnutí atd.

Prezident je podle všeho ve stavu, kdy nemá kognitivní funkce na úrovni svéprávnosti. Doufám, že to bude mít dohru u kriminální policie. Mynář a okolí se zjevně pokusili zneužít situace k tomu, aby převzali prezidentovy pravomoci na sebe a hráli před národem frašku o prezidentovi, který funguje, ačkoli je zcela mimo. Těším se na chvíli, kdy příští premiér, až převezme kontrasignované pravomoci prezidenta republiky, vyhodí pana Mynáře a jeho okolí z práce.



4
Vytisknout
8842

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2021