Projekt Nord Stream 2 ničí životní prostředí v Rusku

21. 8. 2019

čas čtení 1 minuta
Environmentální aktivisté již v minulosti varovali, že projekt plynovodu Nord Stream 2 ohrožuje Baltské moře. Nyní ruská pobočka Greenpeace zdokumentovala, že společnost budující plynovod porušuje zákony poškozováním přírodních rezervací přímo v Rusku.


Vláda by podle Greenpeace měla vynucovat vlastní zákony, místo aby dovolila pokračování projektu tak jak je, zejména s ohledem na fakt, že plynovod není nezbytný - až na to, že jde o prostředek trestání Ukrajiny upřením tranzitních poplatků a odměnění Putinových kamarádů vládními zakázkami.

Ničení flóry a fauny v Rusku dosahuje masivních rozměrů a pokračuje, uvedla organizace Greenpeace. V mnoha případech se změny stávají nevratnými kvůli trvalému zániku unikátních habitů.

Vzhledem k masivním projevům zájmu o životní prostředí mezi mnohými z německých politických stran jde o další důvod, proč se postavit proti projektu, místo aby jej prosazovaly a uplatňovaly tak dvojí standardy - místo aby přijímaly benefity za cenu ekologické katastrofy pro jiné.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
7238

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2019