Průběžné zpravodajství:

ČR: Stále nesmírně vysoké počty nákaz i úmrtí

25. 3. 2021

čas čtení 6 minut
Hamáček se vychloubá na Twitteru, jak dokonalá je prý protikoronavirová strategie ČR, protože počet nákaz v ČR během března klesá.

Určitý pokles ČR zaznamenává, ale jak je zjevné z níže uvedených grafů, počet nákaz i denních úmrtí, stále se pohybujících kolem šokujících 200 osob denně, je naprosto nepřijatelný. Všimněte si na níže zveřejněných aktuálních grafech, o kolik horší je situace v ČR ve srování se západními zeměmi. Přitom západní země se hrozí, že v nich probíhá třetí vlna. V ČR jsou politikové jako Hamáček spokojeni, že se "situace zlepšuje".

Kdyby česká média plnila svou společenskou funkci a informovala o individuální situaci jednotlivých umírajících a jejich vážně ztraumatizovaných pozůstalých, lidé v ČR by si uvědomili, jak zločinecky je poškodila současná vláda i opozice.  Více než 25 000 mrtvých je hrůza a děs. Proč nikdo neinformuje o tom, co se děje v rodinách pozůstalých? V Británii bylo zjištěno, že úmrtí jediného člověka na koronavirus postihuje traumatem sedm rodin. Proč se o tom v ČR nemluví? Jsou lidské životy pro české politiky a pro česká média bez významu? (JČ)

Británie za posledních 24 hodin zaznamenala 98 úmrtí na covid. ČR zaznamenala 192 úmrtí na covid. Jak hrůzná je situace v ČR je zjevné z toho, když si uvědomíte, že v ČR umírá DVANÁCTKRÁT VÍCE lidí než v Británii. UZAVŘETE MONTOVNY!  OČKUJTE VÍCE, PROBOHA!

Počet denních úmrtí na milion obyvatel, průměr za posledních sedm dní:



Počet denních nákaz na covid na jeden milion obyvatel, průměr za posledních sedm dní:


 



Ve středu 24.3. bylo v ČR zaznamenáno dalších 8763  nových denních nákaz.   V ČR do 24.3.  zemřelo  25 450 lidí, to je denní nárůst o  192 mrtvých.    V nemocnicích je 8 123 lidí  Počet registrovaných nakažených v ČR  dosáhl počtu 1 459 631  osob. MZČR o průběhu pandemie v Česku ZDE.

Počet očkovaných v ČR je stále strašně malý. Ve středu 24.3.  bylo v ČR očkováno 38 840 osob.  Ukončeno bylo očkování jen  u 14 699 osob! Celkem je vykázáno 1 459 631 očkovaných dávek. Pro srovnání: Ve středu 24.3. bylo v Británii očkováno dalších 325 650 lidí, celkem bylo v Británii proočkováno alespoň první vakcínou 42,9 procent obyvatelstva, 54,4 procent lidí starších 18 let, celkem 28 653 523 osob.


- Srbsko proočkovalo už třicet procent svého obyvatelstva. Je po Británii nejproočkovanější zemí v Evropě. Jenže teď to jen odhalilo, že v zemi existují obrovské enklávy lidí, kteří protikoronavirové očkování odmítají. Srbsko je vážně postiženo vlnou ruských dezinformací zpochybňujících existenci covidu a šířících bludy, že je očkování nebezpečné. Podle listu Guardian to zosobňuje vážný problém, protože velká část východní a středovýchodní Evropy je pod vlivem destabilizujících protiočkovacích ruských dezinformací a jestliže se značná část obyvatel těchto zemí nenechá očkovat, svět se koronavirové pandemie nezbaví nikdy. Nejslavnější Srb, tenista Novak Djoković, veřejně vyjadřuje pochybnosti o vakcínách. Loni v březnu se vyjádřil srbský vládní poradce pro koronavirus, že "covid-19istuje jen na Facebooku".  ZDE 

- Většina žen zaznamenala během minulého koronavirového roku změny svého menstruačního cyklu. Příčinou je stres.

- Vedoucí představitelé Evropské unie uspořádají od čtvrtka virtuální summit. Budou jednat o zákazu vývozu vakcín z EU, jak urychlit očkování v EU, budou jednat o průmyslové strategii a o vztazích s Tureckem a s Ruskem.

- Počet nákaz v USA dosáhl 30 milionů, zatímco americké státy rychle očkují obyvatelstvo.

Předchozí průběžní zpravodajství ZDE

 

- V Indii byla objevena nová varianta koronaviru, charakterizovaná jako "dvojitý mutant". Byla nalezena ve více než 200 nákazách ve státě Maharaštra na západě země, v němž leží finanční hlavní město Indie Bombaj. Indie nyní zaznamenává nejvyšší denní počty nákaz a úmrtí. Indie zaznamenala 53 476 nových denních nákaz, to je nejvyšší denní nárůst od 23. října 2020. Registrovala také 251 nových úmrtí. Celkem v Indii zemřelo 160 692 osob.

- AstraZeneca zveřejnila kompletní aktuální údaje z testů své vakcíny. Z amerických testů vyplývá, že vakcína AstraZeneca brání symptomatickému covidu v 76 procentech případů. Je stoprocentně účinná proti vážnému průběhu nemoci a proti úmrtím.

- Kanada oznámila, že je vakcína firmy AstraZeneca bezpečná, ale dodala varování ohledně srážlivosti krve.

- Nerovnost při vzdělávání, kterou odhalila pandemie, nemá jednoduché řešení. Nerovnost při vzdělávání a deprivace dětí jsou nyní v Anglii natolik rozsáhlé, že je zapotřebí dlouhodobé státní pomoci, nikoliv jen krátkodobých iniciativ. Vyplývá to z průzkumu ředitelů škol a politiků z anglických komunálních úřadů.

- Británie zřejmě přidá Francii do seznamu zakázaných zemí v důsledku ohrožení možnými novými variantami koronaviru, řekl Boris Johnson.

- V Dánsku by třetina lidí odmítla vakcínu AstraZeneca, vyplývá z průzkumu. Politikové z Evropské unie se bohužel ohledně vakcíny AstraZeneca zachovali jako idioti a bezpodstatným způsobem posílili odpor obyvatelstva vůči vakcínám v době, kdy životně důležité očkování stagnuje.

- Angela Merkelová zrušila navrhovaný velikonoční lockdown v Německu a hluboce se omluvila za "chybu", že se ho snažila prosadit, což v krátkodobé perspektivě je nerealizovatelné. Lockdown měl vlastně být však rozšířen jen o jeden den, o Zelený čtvrtek. (Němci šíří po internetu vtip, že si Merkelová údajně uvědomila, že je na ten Zelený čtvrtek objednána k holiči.) Německo je zhrzeno absolutně nekompetentním přístupem politiků ke koronaviru. Země nemá strategii a očkuje nesmírně pomalu. Proč je zakázáno vnitroněmecké cestování, když mohou Němci volně cestovat ze zahraničí do Německa a nejsou při příletu vůbec testováni? ZDE 

1
Vytisknout
7665

Diskuse

Obsah vydání | 30. 3. 2021