COVID: Evropský parlament "zaplaven" antivakcinačními emaily

26. 3. 2021

čas čtení 1 minuta
Europoslanci jsou zaplaveni tisíci emailů antivakcinačních a antilockdownových aktivistů, kteří se snaží zastavit zavádění vakcinačních certifikátů. Ty by měly usnadnit obnovu cestování v EU, informuje Naomi O’Learyová.


Navrhované evropské digitální certifikáty by informovaly o tom, jestli lidé byli očkováni, negativně testováni, nebo se zotavili z COVIDu-19.

Řada emailů představuje kopii vzorového textu sdíleného online sítí aktivistů, kteří zpochybňují bezpečnost a účinnost vakcín a označují certifikáty za "totéž jako zavedení cestovních dokladů pro židy".

Poslanci a jejich spolupracovníci označují emaily za krajně neobvyklé, protože jich je ohromné množství, týkají se procedurálního hlasování, které obvykle nepřitahuje velkou pozornost, a jsou založeny na dezinformacích ohledně vakcín a pandemie.

"Je extrémně neobvyklé dostat přes noc a během dne 2 000 - 3 000 emailů. Myslím, že si opravdu musíte položit otázky ohledně algoritmů a tak dále za schopností tohle vygenerovat," prohlásila irská europoslankyně Frances Fitzgeraldová, která je členkou parlamentního výboru pro dezinformace.

Celý text v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5580

Diskuse

Obsah vydání | 30. 3. 2021