Co naznačuje skandál Dukovany

30. 3. 2021 / Albín Sybera

čas čtení 1 minuta

Podle mého soudu v tom Havlíček uvízl v důsledku osobních finančních problémů (mimochodem, podobně jako Toman) a na koalici proti reformě exekucí, která jde napříč politickým spektrem (a úspěšně infikovala i Piráty) je krásně vidět reálná síla Kremlu v české politice.

Není to samozřejmě Vladimir Vladimirovič s dálkovým ovládáním v jedné z jeho komnat nad pobřežím Černého moře, ale propracovaný mechanismus obchodních a insolvenčních vztahů přímo v Česku.

Dokonce na tom není nic nelegálního z pohledu špionáže pro cizí mocnosti. Je to sice lokální replikace gangsterských silových vztahů, které určují politiku v Rusku, ale tady mají oporu v místní specifické legislativě. 

Myslím, že Česko ztratilo schopnost se s tím vypořádat vlastními silami (o to větší čest vyjímkám) a reálně Česku buď přispěchají na pomoc spojenci z EU a NATO, anebo se z Česka stane další země nezemě - fakticky v EU a NATO, ale s reálným vlivem Kremlu na domácí politiku.

Dukovany jsou toho průvodním jevem - nepřišly z čistajasna, je to krůček po krůčku vedený tah a odvolání Míla je demonstrací reálné moci.

Představy, že se tomu Babiš dokáže bránit jsou naivní a v konečném důsledku hrají tomu dukovanskému strojku do karet...


2
Vytisknout
8724

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2021