První privatizační fond osiřel

29. 3. 2021

čas čtení 2 minuty

Za mne jeden z nejvýznamnějších symbolů českého kapitalismu, který legitimizoval zejména u intelektuálních elit "dobro kapitalismu". Jeho aktivity na poli charity, školství a marketingu vždy cílily právě na tuto skupinu... Takový protipól Viktora Koženého...V prvních 20 letech byla tato strategie velmi úspěšná....V posledních zhruba 5 letech však tato za mne předvádivá, neupřímná póza velmi rychle opadala a tajemný Kellner začal ukazovat svojí pravou tvář, píše na Facebooku Pavel Veleman.

1, člověk, který jednoznačně zbohatl na vytunelování investičního fondu a tehdy legálním podvodu v investičním fondu vůči drobným dikům.

2, jeho chování vykazovalo znaky mafie, naprostý nedostatek informaci k firmě, neskutečné pokrytectví směrem k veřejnosti, naprosto zákulisní jednání, smysl občanské, otevřené společnosti absolutně mimo jeho obzor.

3, člověk, který vzešel z malého, pražského intelektuálního snobismu, nikdy nepřekročil tento stín určitého mindráku, který si léčil určitou hrou na donátorství, což v pražském, pravicovém prostředí, dodávalo přesně tu noblesu kapitalismu, který tehdejší (a bohužel i dnešní) diskurs potřeboval.

4, člověk hodnotově zcela ukryt v 20. století, laciné pravicové ideologie generace roku 89, v ekonomickém byznysu však absolutní pragmatik, který sází na osvědčené oligarchické a normalizační postupy: klientelismus, zaštítění se politicky mocnými, skrytá korupce jejich činnosti, schopnost se přizpůsobit jednání s totalitními vládci, přistoupit v rámci zvýšení zisku na jejich způsob uvažování a podnikání a tím vlastně popřít veškerou agitaci za slušné, pravicové donátorství v ČR...

5, v posledních letech se stal přímo bezpečnostním rizikem pro tuto zemi a naprostou zákulisní brzdou nové, občanské společnosti 21. století, které absolutně nerozuměl díky své společensko-politické neempatii ke všemu, co přesahuje obzor individualistického oligarchy...

Čest jeho památce....

 

PPF
1
Vytisknout
8586

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2021