Proměňuje se Británie za Borise Johnsona rychle v Maďarsko?

29. 3. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

O víkendu publikoval mírně levicový britský bulvární list The Mirror "Světově exkluzivní" zprávu,    podrobné svědectví Američanky Jennifer Arcuri, ženy o jednadvacet let mladší než Johnson, která měla s ženatým Borisem Johnsonem po dobu čtyř let, v letech 2012 až 2016, sexuální poměr. Arcuriová vypočítává, kde všude s Johnsonem souložila, jednou v jeho bytě na pohovce těsně před tím, než přišla domů jeho manželka. Článek vyvolal bouři na Twitteru, je v současnosti v Británii hlavním trendem. Hlavním problémem je, jak mnozí na to poukazují, že Johnson, který byl v době této své sexuální aféry, jedné s četných, londýnským primátorem, neoznámil oficiálně svůj vztah k Arcuriové, která z něho měla finanční prospěch pro svou firmu. Johnson lhal jak manželce, tak Arcuriové, a jak mnozí poznamenávají, projevil se v celé aféře typicky jako nechutný sobec, slaboch, lhář a darebák.

 
Johnson má pravděpodobně až šest dětí, jejich přesný počet tají. Čtyři má se svou bývalou manželkou Marinou Warner, kterou opustil, když onemocněla rakovinou. Jedno dítě má šestapadesátiletý Johnson nyní se svou novou snoubenkou Carrie Symondsovou, 33, jedno s někdejší poradkyní úřadu londýnského primátora Helen MacIntyre, atd. Komentátoři na Twitteru poukazují na něco, čím se často argumentuje v anglosaském světě, v Česku se to tak nebere: "Když Johnson tak systematicky lhal svým milenkám, jak systematicky asi lže vám?"

Avšak snad nejzajímavější je postoj společnosti BBC k této věci. V neděli dopoledne se vysílá na hlavním kanálu televize BBC diskusní politický pořad  Andrewa Marra. Na jeho začátku se hovoří o tom, co tisknou aktuální nedělníky. Moderátor Marr je má na stole ve studiu a ukazuje postupně divákům jejich titulní stránky. Tentokrát zůstal list Daily Mirror úplně naspodu této hromádky novin a moderátor jeho titulní stránku neukázal a o svědectví Jennifer Arcuri se nezmínil.

V britském rozhlase se v  neděli ráno v pořadu Broadcasting House také vysílá asi čtvrthodinová diskuse nad tím, co vyšlo aktuálně v britských nedělnících. Ani tam se nikdo o tomto "světové exkluzivním materálu" nezmínil.

Ani slovo nevyšlo o tomto materiálu v Murdochově tisku.

Proměňuje se  Británie v Maďarsko?

Twitter o Johnsonovi a o Jennifer Arcuri

 

1
Vytisknout
7367

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2021