Armáda v Myanmaru likviduje vesnice

22. 3. 2021

čas čtení 1 minuta

Po nedávném vojenském puči v Myanmaru se postavilo celé obyvatelstvo země proti brutálním diktátorům. Konají se stále rozsáhlé demonstrace, do kterých policie a armáda střílí ostrými náboji a usmrtila už množství osob. Celá země je ochromena generální stávkou.

Mezinárodní společenství nereaguje. Tomu je jedno, že se v jedné zemi světa protiprávně zmocnila vlády skupina vrahů a kriminálního a masově terorizují a vraždí obyvatelstvo.

Fabiano Golgo píše: Toto je zpráva, kterou jsem obdržel od Theina T., s nímž jsme hovořili na začátku vojenského puče v Myanmaru. Jeho vesnice s jedním tisícem obyvatel byla armádou vypleněna. Vojáci obyvatelům odebrali potraviny, vynnali je do lesů, zatkli ty, kdo zůstali, zničili jejich příbytky a šířili teror. Myanmarská armáda je kriminální a brutální.

"Má vesnice je velká vesnice s asi jedním tisícem obyvatel. Vojenská diktatura ničí příbytky a konfiskuje veškerou rýži a potraviny ve vesnici. Nyní ve vesnici už není nikdo, všichni vesničané včetně mé rodiny z vesnice uprchli. Armáda zatkla ty, kdo ve vesnici zůstali. Velmi se bojím o svou rodinu a o vesničany. Vůbec nevím, co mám teď dělat."




0
Vytisknout
7773

Diskuse

Obsah vydání | 30. 3. 2021