Mezitím v Absurdistánu 146:

Nová polská výstava: Za druhou světovou válku může Marx

7. 10. 2020 / Tomasz Oryński

čas čtení 11 minut
V reakci na dopis padesáti velvyslanců,   kteří naléhali na Polsko, aby přestalo diskriminovat minoritu LGBT, vysvětlil premiér Morawiecki světu, co je pravda. A pravda je, víte, pro LGBT minoritu je Polsko ráj a oni jsou respektováni daleko více než v jakékoliv jiné zemi. Mohou dokonce demonstrovat v ulicích a požadovat určitá práva, pokud respektují skutečnost, že někteří jiní lidé mají jiné názory.

 
Je to právě Polsko, které jim nabízí šanci žít v opravdu svobodné a tolerantní společnosti, na rozdíl od některých jiných zemí, které se podrobily politické korektnosti a ta bohužel vážně omezuje lidská práva říkat, že lidé LGBT "nejsou rovni normálním lidem", a popírat jim základní lidská práva (více o tom níže).

Takže, podle Morawieckého, jestliže si myslíte, že v Polsku je menšina LGBT diskriminována, jste obětí fake news a levičácké propagandy, kterou vyvolal Bart Staszewski. Právě ten totiž umístil nápisy, jimiž informoval o těch městech a vesnicích, které schválily rezoluce odmítající menšinu LGBT. Víte, nejde o ta města a ty vesnice, které jsou tak ostře proti menšině LGBT, je to ten zatracený levičácký aktivista, který o tom informoval svět, ten je vinen.

Můžete si pustit Morawieckého projev o tom, jak tolerantní je polská společnost (s anglickými titulky) zde:

https://www.facebook.com/bartstaszewskiaktywista/posts/337052851075838

Pokud byste se raději dívali na někoho, kdo mluví poctivě, můžete se podívat na toto zajímavé interview s mužem, který hrdě říká všem o tom, jak zmlátil Margot, transsexuální aktivistku (Na tričku má neuvěřitelně obscénní, vulgární nápis):

(Pozn. red. YouTube toto video po vydání tohoto článku odstranila. Zde je odkaz na článek, který se o něm zmiňuje.)



Mezitím v Kozienici spáchala sebevraždu dvanáctiletá dívka.   Údajně ji šikanovali spolužáci na základě její sexuality. Zjevně chudák ta dívka si nebyla vědoma toho, jak vynikající je její život v Polsku jako příslušnice menšiny LGBT. V reakci na tuto sebevraždu nasprejoval někdo její jméno a jména dalších příslušníků menšiny LGBT, kteří spáchali sebevraždu v důsledku nesnesitelné intenzity homofobie, na zdí ministerstva školství. Odcházející ministr školství to charakterizoval jako barbarství. Ne, neměl tím na mysli to, že dohnali homosexuály k sebevraždě. Ty nápisy jsou prý barbarství.

Je zajímavé, že žádná tisková konference před nástěnnou malbou s nápisem "KAŽDÝ JE JINÝ - VŠICHNI JSOU SI ROVNI" ve Vratislavi, která byla zvandalizována jen několik dní poté, co byla dokončena, vulgárními hesly a symboly extremní pravice. To je zjevně pro tuto vládu v pořádku.

Avšak proč se rozhodli levicoví aktivisté nasprejovat jména mrtvých na zdi ministerstva školství? Je to kvůli nové nominaci. Po restrukturalizaci vlády bude nový ministr školství: Przemysław Czarnek. Možná si ho pamatujete jako člověka, který tvrdí, že "lidé LGBT nejsou rovni normálním lidem, a mluvit o lidských právech v jejich kontextu je idiotství".    Czarnek je člověk, který tvrdí, že "ideologie LGBT má stejné kořeny jako nacismus", ideologie odpovědná za všechno zlo druhé světové války".  Czarnek proslul i některými jinými zajímavými názory.    Podle něho například nese menšina LGBT také odpovědnost za pedofilii v katolické církvi, tělesné tresty dětí jsou nutné a "pokusy žen dělat kariéru končí tragickými důsledky, protože když má žena první dítě ve třiceti, kolik dětí pak vůbec může porodit"? Czarnkova manželka loni získala doktorát z biologie
(navzdory tomu, že neudělala vůbec žádnou akademickou práci, pokud věříme její vlastní internetové stránce) za pouhých sedm měsíců: zjevně ani ona nespěchala rodit co největší množství dětí co nejdříve.

Czarnkovy názory jsou kontroverzní dokonce i ve straně Právo a spravedlnost: nejnovější reformy Muzea druhé světové války vedly k vzniku výstavy, která nás poučuje, že válku nezahájili nacisté, ale Marx, Engels a Nietzsche, jehož filozofické dílo popírá boží existenci. Takže je ještě o hodně kontroverznější, že právě Czarnek se má stát člověkem odpovědným za vzdělání budoucích generací. Zdá se, že to odpovídá mé soukromé teorii, že Kaczyński jmenuje do funkcí lidi ironicky - v jeho vládě stejně nemají co říci, ale alespoň opozice a veřejnost to vidí jako další plivnutí do jejich tváře. A opravdu, jeho jmenování pravděpodobně znamená, že v polských školách se budou vyučovat šílenosti. Ale vždyť to není problém: když se to žákům nebude líbit, vždycky mohou zavřít oči. Alespoň to bylo řečeno rodičům, když protestovali, že protipotratový aktivista pustil ve škole jejich náctiletým dětem brutální video zaznamenávající potrat.

Někteří lidé říkají, že dokonce i Pánbůh má plné zuby Czarnkova jmenování, protože hned po něm tento budoucí ministr oznámal, že byl pozitivně testován na covid-19. "Bolela mě hlava, tak jsem šel na test," řekl. Jestli je pravda, že zdravotnictví neposkytuje politikům ze strany Právo a spravedlnost mimořádné služby, musím říci, že to na mě udělalo dojem. Protože ono není tak lehké nechat se v Polsku testovat na covid, nebo vůbec tam získat přístup k lékaři kvůli čemukoliv. Zejména teď, v době sociálního distancování, kdy ordinace musely zavést různá bezpečnostní opatření.

V  Tarnobrzegu, například, pokud chcete mluvit s lékařem, musíte zatelefonovat do ordinace (což je téměř nemožné, protože je pořád obsazeno) a objednat se na telefonní pohovor. V dohodnutou dobu musíte do ordinace zavolat znovu (ne, lékař vám sám nezavolá, musíte vy sám telefonovat na ústřednu zdravotního střediska, tam, kde je pořád obsazeno). Pokud máte štěstí a podaří se vám s lékařem promluvit a on vám řekne, že vám vás objedná k odborníkovi, musíte už jen zajít do ordinace si ten dokument vyzvednout. Ale ne, oni vás nepustí dovnitř. Dnes je pro lékaře příliš nebezpečné, aby pacienti vstoupili do ordinace. Musíte jít na druhou stranu přes trávník a prodrat se pár keři, dojít k zadnímu traktu budovy, kde je u zdi dlouhý klacek. Tím klackem zabušíte na okenní římsu sesterny, asi dva metry nad vaší hlavou, takže vás uslyší, otevřou okno a hodí vám ten dokument. Geniální, co?

Ale nemějte starost. Pandemie brzo skončí. Počet nových nákaz sice v poslední době rekordně roste, ale alespoň zaměstnanci Sanitárně-epidemiologického inspektorátu jsou v plné práci Právě se totiž účastnili náboženské pouti na Jasnou Góru k Černé madoně. "Jsme chudá instituce, máme nedostatek pracovníků, ale podařilo se nám to, Ukázali jsme všem, jak silně je nás potřeba," řekl šéf té instituce. Nejsem si jist, zda tím myslel boj instituce proti covidu, anebo účast na náboženském pochodu do Čenstochové.

Ale samozřejmě, náboženské poutě ve firmách, to není jediný způsob jak trávit svůj pracovní čas. Pokud chcete, můžete si například číst knihu. Například na prokuratuře v Lublinu si můžete půjčit knihu s názvem "Proč bylo zapotřebí 'dobré změny' v chovatelně arabských koní" od Krzysztofa Jurgiela, ministra zemědělství odpovědného za tuto "dobrou změnu", jejímž důsledkem bylo, že tato světově známá chovatelna s dvěstěletou historií je nyní pouhým stínem své někdejší slávy, je na pokraji bankrotu. Já osobně bych si velmi rád přečetl, proč bylo této změny zapotřebí.

Ale jestliže raději chcete sledovat "dobrou změnu" v reálném čase, máte možnost. Poté, co šéf světoznámé kliniky ve Vratislavi byl nahrazen člověkem s řádově daleko menší zkušeností, jmenovala ho strana PiS, všichni lékaři pracující na této klinice podali výpověď. A tak prostě rázem tato klinika s týmem lékařů známých svými světovými úspěchy, jako například transplantací ruky pacientovi, který se narodil bez ruky, přestala přes noc existovat. Další úspěch "dobré změny!" - bude víc zaměstnání pro kamarády a příbuzné aktivistů strany Právo a spravedlnost!

A to není jediný úspěch na tomto poli! Vláda, která se stále snaží učinit Polsko významným evropským výrobcem elektrických automobilů, právě zakoupila provoz firmy Rafako pro výrobu elektrických autobusů. Tato firma, která do roku 2018 neměla s autmobilovým průmyslem vůbec nic společného, zatím vyrobila dvě vozidla (ano, dvě). Vláda tvrdí, že do dvou let ta firma bude schopna vyrábět 300 autobusů (to bude pěkný dodatek k všem těm statisícům elektrických automobilů, které polská vláda už  mezitím vyrob ... aha, počkejte ... tak dobře, zapomeňme na to). Ale pozor, vláda přece už vlastní Autosan, firma se stopadesátiletou historií a s více než padesátiletou historií výroby autobusů? Takže na co vláda potřebuje Rafako? Anebo je to obráceně? Že by tomu bylo tak, že Rafako, výrobce kotlů na uhlí a dalšího zařízení pro energetický průmysl založený na spalování fosilních paliv, má teď nejistou budoucnost a prostě potřebuje peníze, a naštěsí jeho náměstek ředitele je bývalým náměstkem premiéra Morawieckého?

Polská vláda zaplatila za ty dva autobusy a za minimum technických informací firmě Rafako 31 milionů zlotých (186 milionů Kč). Zřejmě by jí dala ještě víc peněz, kdyby nebyl polský státní rozpočet v děsném stavu. Pokus zorganizovat nezákonné poštovní prezidentské volby stál daňové poplatníky 70 milionů zlotých (480 milionů Kč), což  není malá částka. Měli bychom tedy být rádi, že se vláda rozhodla ušetřit peníze a nevydávat je na vyšetřování tohoto obrovského plýtvání peněz. Jistě, poslušný prokurátor, který takto rozhodl, dostane zjevně prémie či zvýšení platu, ale samozřejmě to není nic srovnatelného s tím, kolik by takové vyšetřování stálo-. A i kdyby byl ministr Jacek Sasin, který se pokusil ty volby ilegálně zorganizovat, shledán vinným, je to jedno: on by stejně nebyl schopen splatit 70 milionů zlotých. Takové peníze asi nemá. Pochybuju, že někdo ze strany Právo a spravedlnost si nakradl tolik. Takže je výborné, že polská vláda šetří tam, kde na tom opravdu záleží!

0
Vytisknout
8426

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2020