PPF nevyvrátila, že podporuje Trikolóru

8. 10. 2020 / Bohumil Kartous

čas čtení 2 minuty

Popřál jsem sarkasticky na Facebooku Václavu Klausovi mladšímu a populistické Trikolóře k zisku "kulaté nuly" mandátů v krajských volbách a připojil gratulaci finanční skupině PPF Petra Kellnera, tedy finančnímu partnerovi. Někteří lidé, o nichž vím, že dříve či stále pro některé z firem Petra Kellnera pracují, se mě ptají, zda mám důkazy o tom, že PPF Trikolóru, stranu, jejíž lídři se rádi nechávají vidět s tupě xenofobními zjevy typu hudební skupina Ortel, Národní odpor, či s příznivci Nočních vlků, podporuje. Ve skutečnosti by bylo dobré, kdyby PPF otevřeně přiznala, že to tak je, případně vyvrátila to, o čem nikdo nepochybuje.

Je to poměrně čitelné. Nikdo netuší, kde Trikolora vzala finanční prostředky na bleskové vytvoření celostátní sítě regionálních partnerů. Václav je určitě pilný chlapec, jenž svůj poslanecký mandát a s ním spojené veřejné prostředky investoval a investuje do vzniku další parazitní, populistické strany, jenže ani kdyby se naklonoval, nedokáže udělat to, co se během pár týdnů podařilo, když byl vyhozen z ODS a ohlásil vznik vlastní strany. Příprava takového projektu, s vytvořením identity, komunikační podporou a s tím spojenými náklady přijde na počátku minimálně na jednotky milionů korun.

Nikdo neví, odkud má Václav Klaus ml peníze na svou hračku. V únoru 2020 ovšem poslanec Čipera předkládá návrh na zvýšení finančního limitu v předvolební kampani na 200 milionů korun a obíhá údajně velmi agilně sněmovnu, aby pro něj získal podporu.

Není známo, že by Trikoloru podporoval jakýkoliv větší finanční partner. Je ovšem známo, že PPF finančně bohatě podporuje Václava - otce. Je to s vysokou pravděpodobností jediný možný finanční partner, který tento projekt živí. A nějakého mít musí, neboť vytvoření regionální struktury a poměrně velkorysá kampaň před krajskými volbami vyžaduje financování odhadem v desítkách milionů korun. A to má nyní začít kampaň do sněmovních.

Nejpřímější důkaz pak je, že PPF podporu Trikoloře nevyvrátila, byť se o tom otevřeně mluví. Osobně bych byl velmi pobouřen, kdyby mé jméno někdo spojoval s tak přihlouplým politickým projektem, jako je Trikolóra.  Chápu, že vkus a intelektuální rozměr Petra Kellnera je jiný, nicméně pokud se i jeho zaměstnanci veřejně ptají po důkazech, měl by v tom udělat konečně jasno. Ostatně domnívám se, že by Václavu Klausovi ml. pomohlo, kdyby se veřejnost dozvěděla, že je jen herec a že režisérem je někdo skutečně vlivný...

0
Vytisknout
11265

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2020