Obtížně dýchající Trump poradil Američanům, aby se "nebáli koronaviru"

6. 10. 2020

čas čtení 2 minuty


Aktualizace:

- Trump v úterý ráno lhal na Twitteru a na Facebooku, že covid-19 je méně nebezpečný než chřipka. Vychloubal se, že se "lidé učí žít s covidem".

Facebook tento status odstranil a Twitter ho opatřil varováním, že tweet šíří "zavádějící a potenciálně nebezpečné informace týkající se covidu-19."

- 15 pracovníků Bílého domu pohybujících se kolem Donalda Trumpa bylo dosud nakaženo koronavirem.

- Donald Trump stále v rozhovorech popadá dech, svědčili dva lidé, kteří ho při tom viděli.

- Bílý dům je jak město bez lidí. Kayleigh McEnany, tisková mluvčí Bílého domu, má pozitivní test na koronavirus. Dva další pracovníci tiskového oddělení Bílého domu také, stejně jako vojenský poradce, který byl v kontaktu s Trumpem. Mezi zaměstnanci Bílého domu se rozšířila panika, jsou to většinou starší lidé a nikdo jim nedal žádné informace ani instrukce ohledně nákazy na jejich pracovišti.

- Z průzkumu veřejného mínění, provedeného pro CNN, vyplývá, že 63 procent Američanů zastává názor, že se Trump chová vůči koronaviru nezodpovědně a riskuje zdraví lidí kolem něho. Z úterního průzkumu provedeného pro CNN vyplýbá, že Biden má nad Trumpem nyní náskok 16 procentních bodů.

- Obchod se suvenýry Bílého domu nabízí objednávky komemorativní mince s nápisem "Prezident Donald J. Trump porazil COVID". Mince bude oslavovat "jeho osobní vítězství nad smrtícím virem koronavirové pandemie". Mince bude stát sto dolarů.

- Nakažlivý Donald Trump se vrátil do Bílého domu, sundal si roušku v blízké přítomnosti svých zaměstnanců a apeloval na Američany, aby se "koronaviru nebáli". Ze záběru bylo ovšem vystřiženo, že dýchá jen s potížemi, popadá dech a zdá se potlačovat při dýchání bolest, viz níže:






0
Vytisknout
8110

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2020