ExxonMobil plánuje zvýšení emisí oxidu uhličitého

8. 10. 2020

čas čtení 2 minuty

Generální ředitel společnosti ExxonMobil Darren Woods má plán. Má v úmyslu každým rokem zvyšovat emise oxidu uhličitého. Hovoříme o množství emisí, které každý rok vyprodukuje Řecko.

Oxid uhličitý je velmi nebezpečný plyn zachycující teplo. Když ho pumpujete do atmosféry, je to jako kdybyste tam odpalovali jaderné bomby.

ExxonMobil, na rozdíl od Shellu nebo BP, ani nepředstírá, že by se výrazně zajímal o zelenou energii. Obchodní model této společnosti vede ke spalování planety. Darren Woods chce tento neblahý proces urychlit více než kdykoli předtím, a to jen proto, aby zvýšil zisky své společnosti, píše Juan Cole.

Je mu zcela lhostejné, co se stane s planetou a se zdravím Američanů. Jedná se o druh psychopatokracie, tedy o vládu těch, kdo nemají svědomí.

Hlavním rozdílem mezi Donaldem Trumpem a Darrenem Woodsem (oba lze považovat za narcisty nesoucí odpovědnost za úmrtí v masovém měřítku) je, že Woods se raději vyhýbá světlu reflektorů. Pokud vás něco z toho rozčílí, je to známka toho, že jste normální. A naštěstí existuje způsob, jak tuto frašku zvrátit. V listopadu volte tak, aby se Donald Trump dostal z Bílého domu.

A pokud si to můžete dovolit, pořiďte se elektromobil. Podívejte se na současnou nabídku vozidel poháněných elektřinou. Ceny podstatně klesly a dojezd elektromobilů se zvýšil na 250 až 300 mil. Pokud vlastníte dům a budete v něm žít deset nebo více let, přijdete o peníze, jestli nebude využívat solární panely. Automobil i vaše spotřebiče mohou využívat solární energii. Pak se vám výdaje za elektromobil vrátí rychleji. Navíc už nikdy nebudete muset kupovat benzín od společnosti ExxonMobil a pumpovat do atmosféry oxid uhličitý.

Ne každý si nyní může dovolit elektromobil (i když miliony z nás mohou). Ale každý může volit. Jakmile do Oválné pracovny zvolíme Joea Bidena, musíme na něj vyvinout tlak, aby USA přistoupily k elektrifikaci dopravy. Americké automobily by tak mohly dominovat na světovém na trhu a zároveň by vznikla stabilní a dobře placená pracovní místa.

Po čase nebude o Donaldu Trumpovi nebo Darrenovi Woodsovi ani vidu ani slechu. Vzduch bude čistý, bez virů a benzínových výparů.

 

Celý článek v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
5861

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2020