Labouristická poslankyně Diane Abbott: Assange je v USA stíhán, protože odhalil trestné činy americké armády

12. 4. 2019

čas čtení 1 minuta

Diane Abbott: V naší zemi máme ochranu pro whistleblowery, pro ty osoby, kteří na sebe berou osobní riziko, aby ve veřejném zájmu odhalili trestné činy. Julian Assange není stíhán kvůli ochraně americké bezpečnosti, Je stíhán, že odhalil trestné činy amerických vlád:

Diane Abbott: Nesmíme zapomínat, co Wikileaks vlastně zveřejnily. Kdo by si nevzpomínal na videozáběry Pentagonu, raketového útoku r. 2007 v Iráku, který usmrtil 18 civilistů a dva novináře tiskové kanceláře Reuters? Bylo to právě monumentální množství takovýchto informací, které odsunulo závoj z amerických vojenských operací na celé řadě bojišť, z nichž ani na jednom nebylo dosaženo pozitivního výsledku pro lidi těchto zemí. Julian Assange není stíhán kvůli ochraně americké bezpečnosti, Je stíhán, protože odhalil trestné činy amerických vlád a jejich armádních jednotek.

Glen Greenwald: Pokaždé, když se chce represivní vláda zbavit klíčové svobody, jako první krok se zaměří na někohom kdo je nepopulární. Doufá a očekává, že elity nebudou schopny dát stranou své osobní antipatie pro tuto oběť a hájit svobodu, která je terčem tohoto útoku.

Ashley Feinberg: Assange je blb a svině, a právě proto je tohle pro vládu perfektní možnost, jak vytvořit velmi nebezpečný precedens.


0
Vytisknout
9027

Diskuse

Obsah vydání | 16. 4. 2019