USA: Totalitní demokracie?

2. 11. 2020 / Milan Kohout

čas čtení 1 minuta

Dnes jsem udělal drobný test demokratické názorové “tolerance”, kterou se Amerika tak pyšnila v dobách, kdy jsem sem před třiceti lety přišel, a která se úplně vypařila. V této šílené době je společnost rozdělena na nesmiřitelné tábory, které se navzájem nenávidí.

Ač nejsem voličem Trumpa, tak jsem pro zajímavost umístil nápis vyzývající k volbě Trumpa v naší bostonské ulici, abych otestoval, jak dlouho tam vytrvá, než ho nějaký příznivec “demokracie” rozdupe a rozerve. V předchozích dobách se nikdo nepozastavoval nad tím, jestli jeho soused má na trávníku před domem nápis podporující rozdílného kandidáta.


 


Je zajímavé, že tam můj trumpovský nápis vydržel až do tmy, kdy se tam někdo zbaběle připlížil, vyrval ho ze země a rozkopal kameny.

Ovšem, když jsem ho tam dával, šel kolem neznámý muž a téměř pološeptem, jako by se obával, jestli ho někdo nezaslechne. mi řekl: “No, já budu toto úterý Trumpa volit”.

Neodvažuji se předpovídat výsledek našich prezidentských voleb, protože se mezi občany může skrývat obrovské množství takových skrytých voličů Donalda Trumpa, kteří nikdy neodpověděli na ony zaručené průzkumy volebních preferencí, jimiž mávají nad hlavami hysteričtí podporovatelé Joe Bidena a které “předpovídají” jeho jasné vítězství.

Skrytých voličů, kteří se dnes obávají, že je lidé z druhého tábora vyrvou ze země, vyloučí ze zaměstnání a vyhostí z  našeho “tolerantního demokratického” města. 

USA
0
Vytisknout
12337

Diskuse

Obsah vydání | 6. 11. 2020