To, co v českých televizích neuvidíte. Nesou tak přímou odpovědnost za vraždění v Gaze

17. 12. 2023

čas čtení 2 minuty

Mám strašlivý strach o své příbuzné v Gaza City, konstatuje britská liberálnědemokratická poslankyně Layla Moran. Jsou bez elektřiny, bez vody, bez jídla a teď je v kostelním komplexu, kde se skrývají, ostřelovač. Moje rodina nejsou žádné vedlejší škody. Potřebujeme okamžité oboustranné příměří.

No, zhoršuje se to celý týden. Od včerejška od večera nemám od nich další zprávy. Jsme v situaci, kdy jsou nefunkční komunikace a generátory byly zlikvidovány, takže si nejsem jistá, že od nich dostaneme jakékoliv informace, což je samozřejmě děsivé. Už značnou dobu se to pořád zhoršuje. Přišli jsme o člena naší rodiny, který se před několika týdny nutně potřeboval dostat do nemocnice, a to nebylo možné. Ale ta eskalace opravdu začala teď v úterý. Došlo k střelbě. Viděli bílý fosfor. (Pozn. red. Jeho použivání je zakázáno v oblastech, kde jsou civilisté.) Logicky byli naprosto zděšeni. Pokusili se skrýt vzadu v místnostech nedělní školy v komplexu latinského kostela, tam, kde jsou, pak se dověděli, že vrátný v kostelním komplexu byl zastřelen, popelář, který se staral o popelnice, byl zastřelen, zastřelily je jednotky, které byly před kostelem.

Pak asi před 48 hodinami to eskalovalo ještě hůř. Jsou tam tři generátory.  Dva z nich už přestaly fungovat, tak už bylo jen minimum elektřiny na nabíjení mobilů, aby mohli komunikovat, co se jim děje. Ale třetí generátor začal hořet. Stalo se to proto, protože na něj vojáci stříleli. Podařilo se jim ten požár uhasit, ale to bel ten generátor, který pumpoval jedinou vodu. Už tak pili špinavou vodu. Měli možnost jíst jedno jídlo denně, ale tohle bylo poslední stéblo. Poslední zprávy, které od nich mám, jsou, že už jsou úplně bez vody, bez jídla a v komplexu kostela je ostřelovač.   Byla zastřelena jedna žena a její dcera a to, co se děje, jak se snaží opustit své místnosti, například když se snaží jít na záchod, ostřelovači  na ně střílejí. 


0
Vytisknout
2747

Diskuse

Obsah vydání | 19. 12. 2023